گفتار درمانی

تغذیه کودکان فلج مغزی

تغذیه کودکان فلج مغزی

بدین سبب که کودکان فلج مغزی اغلب در کسب وزن مناسب با سن رشدی خود مشکل روبرو هستند والدین و مراقبین آنها باید با راههایی برای پوشش رژیم غذایی فرزندانشان اشنا باشند.تا جایی که فرزند شما نیازمند جذب و مواد غذای را تحمل می کند از این مواد برای جذب کالری مناسب می بایست استفاده کرد:

۱- روغن ذرت یا کانولا، روغن مارگارین بر روی نان ، سبزیجات، برنج ، ماکارونی ، غلات گرم

۲-پودر شیر کم چرب اضافه شده به شیر به طور منظم.

۳-سبوس گندم.

۴-کشمش.

۵-فرنی با آرد برنج.

۶-خمیر بادام زمینی .

۷-شیرینی محتوی شیر و تخم مرغ

۸-تخم مرغ🍳

۹-پنیر

۱۰-بستنی🍦

🍝پیشنهاد می شود در هنگام صبحانه از مایعات مکمل غذایی که با مشورت با پزشک کودک قابل تهیه از داروخانه ها هستند استفاده کنید.

🍝بسیاری از این کودکان اغلب با خوردن برخی از غذاهای خاص بدلیل اختلال در عمل جویدن و بلع مشکل دارند . در این مورد شما میتوانید با گرفتن مشاوره مناسب از کاردرمان کودک یا پزشک یا متخصصین گفتاردرمانی وتغذیه از راهنماییهای آنها استفاده کنید.

🍝مطمئن باشید که فرزندتان یک رژیم غذایی متعادل خوب خواهد داشت با پروتئین ها که در گوشت ، پنیر و یا بقالا و لوبیا موجود است و با کربوهیدراتهایی که در سیب زمینی ونان موجود است و با سبوس و چربیهای کره وروغن ها و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات و مقدار زیادی مایعات.

🍝شما باید مقدار کالری که کودکتان برای گرفتن وزن نیاز دارد را با مشاوره یک متخصص تغذیه بدانید.و همین طور اگر براحتی وزن اضافه می کند شما باید مقدار کالری دریافتی او را تحت نظر بگیرید.

🍝گاهی اوقات کودکان فلج مغزی کم وزن می توانند از میان وعده های بیشتری نسبت به سه وعده ی معمول در روز استفاده کنند.

🍝این کودکان معمولا از مشکل یبوست رنج برده ومعمولا نسبت به سن خود هم کوتاه قد ترند وهم کم وزنند.

🍝تا حدودی کمی وزن را می توان با تغییر بافت غذا که خوردنش برای کودک راحت تراست وجذب کالری از این طریق بهبود بخشید.

🍝در بسیاری از موارد والدین وقت بسیار زیادی را برای خوراندن غذای کافی به این کودکان صرف می کنند.

این موضوع معمولا ۳۰-۴۰ دقیقه طول می کشد که سبب خستگی کودک شده بطوری انرژی بیشتری نسبت به آنچه دریافت کرده اند مصرف می کنند.پس استراحت مابین وعده های غذایی و افزایش میان وعده ها میتواند مانع این خستگی گردد وهمان مقدار هجم وکالری غذا دریافت گردد.

کوثر شفیعی آسیب شناس گفتار و زبان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *