بلع معکوس و پیش آمدگی زبان

اختلال بلع در سالمندان

اختلال بلع در سالمندان

راهکارهای کاهش احتمال وقوع آسپیراسیون در سالمندان مبتلا به اختلال بلع عبارتند از:

۱) قبل از شروع وعده غذایی خود حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنید.

۲) برای صرف غذا روی صندلی بنشینید یا پشتی تخت را تا زاویه ۹۰ درجه بالا بیاورید.

۳) افزودن طعم دهنده ها به رژیم غذایی سالمندان می تواند راهی برای بهبود عملکرد بلع آنها باشد.

۴) به سرعت غذا خوردن و اندازه لقمه ها دقت کنید.

۵) به طور متناوب از لقمه های جامد و مایع استفاده کنید.

۶) لقمه را در محل مناسبی از دهان قرار دهید؛ مثلا سمت راست دهان در صورتی که ضعف عضلات سمت چپ مشهود است.

۷) به غلظت مناسب غذا متناسب با وضعیت هر بیمار دقت کنید.

۸) دقت کنید که برخی از افراد، مایعات غلیظ شده را ناخوشایند می دانند بنابراین مایعات کافی استفاده نمی کنند.

۹) استفاده از داروهای خواب آور و بی حس کننده را به حداقل برسانید زیرا این داروها می توانند رفلکس بلع و رفلکس سرفه را کاهش دهند.

۱۰) بهتر است از داروهایی که خشک کننده مخاط هستند، کمتر استفاده کنید زیرا خشکی دهان، بلع را دشوارتر می کند.

۱۱) عوامل حواس پرت کن محیطی را هنگام تغذیه به حداقل برسانید.

۱۲) ورودی های حس دما، مزه و لمس در سالخوردگی و انواع معلولیت ها تغییر می یابد و این تغییرات حسی ممکن است باعث آسپیراسیون شود.

۱۳) در دوران سالمندی، بهبود بافت و طعم غذاها می تواند به بلع بهتر کمک کند.

۱۴) بافت های ساده تر را انتخاب کنید که راحت تر بلعیده می شوند.

۱۵) یادتان باشد که شیرینی متوسط و شوری و ترشی بیشتر فشار حرکات زبان را افزایش می دهد.

۱۶) برای تغذیه از وضعیت چانه پایین استفاده کنید که احتمال وقوع ورود مواد غذایی به راه هوایی را تا ۵۵ درصد کاهش می دهد.

 

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *