بیش فعالی

🔮ویتامین ها و مکمل ها برای بیش فعالی

بیش فعالی

👌آیا تاکنون به این فکر کرده اید که از روش های درمانی جایگزین، مانند استفاده از ویتامین ها و مکمل ها برای بهبود علائم بیش فعالی استفاده کرد؟

قبل از استفاده از هر نوع روش درمانی لازم است نکاتی در مورد آن بدانید.
برخی روش های درمانی جایگزین بی خطر، ارزان و در دسترس هستند. اما ممکن است شواهدی مبنی بر اثربخشی آنها وجود نداشته باشد. به علاوه هیچ یک از آنها به عنوان جایگزینی برای درمان بیش فعالی تایید نشده اند.

👌برخی روش های درمانی طبیعی نیز خطرناک هستند؛ برخی از آنها ممکن است با داروهای تجویز شده تداخلات خطرناکی نشان دهند. این مسئله را فراموش کنید که ویتامین ها یا مکمل ها تنها به خاطر طبیعی بودن بی خطر هستند. بسیاری از آنها مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا FDA نیستند.

👌قبل از هر اقدامی در مورد روش درمانی جایگزین با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه به نکاتی در مورد برخی از مکمل ها اشاره می کنیم.

🌀زینک یا روی برای علائم بیش فعالی

برخی بررسی ها نشان داده اند که کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است دارای سطح کمتری از روی در بدن خود باشند. به علاوه متخصصین نیز اعلام کرده اند کودکانی که همراه با روش های درمانی معمول بیش فعالی، مکمل زینک هم استفاده می کنند، روند بهبود بهتری در علائم خود نشان می دهند.

بسیاری از تحقیقات نشان داده اند پس از مصرف زینک نوعی کاهش در بیش فعالی و تکانشگری مشاهده می شود. به هرحال این تحقیقات تغییری در میزان بی توجهی کودک نشان نداده اند، بی توجهی نیز از دیگر علائم مهم بیش فعالی است.
در سال 2005 متخصصان نوعی ارتباط بین سطح زینک و میزان بی توجهی در کودک نشان دادند.

غذاهایی که سرشار از زینک هستند، عبارتند از خرچنگ و دیگر غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت مرغ، محصولات لبنی، لوبیا، آجیل، غلات سبوس دار و غلات غنی شده.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهند روغن ماهی نیز می تواند علائم بیش فعالی را بهبود بخشد. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. برخی یافته ها نشان می دهند که مکمل های روغن ماهی ممکن است باعث بهبود مهارت های ذهنی کودکان مبتلا به بیش فعالی در سن 8 تا 12 سالگی شود.

FDA
ترکیبی از امگا 3 را برای بیش فعالی تایید کرده است، این ترکیب دارو محسوب نمی شود، بلکه نوعی غذای پزشکی در نظر گرفته می شود.

در تحقیق دیگری مکملی از روغن ماهی و روغن پریموز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نوعی بهبود در بیش فعالی، کم توجهی، توانایی کودک برای واضح فکر کردن و رفتارهای کلی کودک نشان داد

همه این کودکان مبتلا به بیش فعالی و دارای سن بین 7 تا 12 سال بودند.

ماهی هایی که حاوی مقدار بالایی امگا 3 هستند، عبارتند از: قزل آلا، صدف، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و سارد ین

🌀مخمر سنت جان (St. John’s Wort)

این مکمل گیاهی رایج بر روی مواد شیمیایی مغز تاثیر می گذارد. این مکمل برای درمان افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب استفاده می شود.
اما بررسی های انجام شده استفاده از این مکمل را برای درمان بیش فعالی توصیه نمی کنند. بررسی های اخیر نشان دادند که مکمل سنت جان تاثیری بر روی علائم بیش فعالی ندارد.

🌀دیگر مکمل های طبیعی برای بیش فعالی

شواهدی وجود دارد که نشان می دهند برخی مکمل های طبیعی ممکن است موثر باشند. طی یک بررسی ترکیبی از جینسنگ امریکایی و برگ گینگو، علائم بیش فعالی را در کودکان 3 تا 17 ساله بهبود بخشید. به هرحال برای تایید یافته ها بررسی های بیشتری لازم است.

هورمون ملاتونین هم می تواند به کودکان مبتلا به این اختلال کمک کند. بررسی ها نشان داده اند استفاده از هورمون ملاتونین مشکل خواب را در این کودکان بهبود می بخشد. اما به نظر نمی رسد ملاتونین علائم بیش فعالی را بهبود بخشد.

مکمل های طبیعی مانند GABA و inositol نیز به بهبود علائم بیش فعالی کمکی نمی کنند. به علاوه متخصصین از بی خطر بودن آنها اطلاعات کافی ندارند.

برخی معتقدند علائم بیش فعالی به دلیل کمبود برخی مواد در رژیم غذایی بروز می کنند یا بدتر می شوند. اما هنوز این مسئله که آیا رژیم غذایی بر روی علائم بیش فعالی تاثیر می گذارد یا خیر در حال بررسی است.

بعضی از مطالعات نشان داده اند که کودکان مبتلا به بیش فعالی معمولا دچار کمبود آهن هستند. یک نظریه این است که مکمل های آهن می توانند علائم بیش فعالی را بهبود بخشند، اما این نظریه نیز هنوز ثابت نشده است.

قبل از اینکه هر گونه مکملی را برای کودک خود استفاده کنید، ابتدا با پزشک مشورت کنید. به عنوان مثال مصرف بیش از حد آهن منجر به مسمومیت می شود و حتی ممکن است مرگبار باشد.

به علاوه قبل از مصرف هر گونه مکمل طبیعی با پزشک مشورت کنید، از جمله ویتامین ها و مواد معدنی. این احتمال وجود دارد که این مکمل ها بیشتر از اینکه دارای تاثیر مثبت باشند، خطرناک بوده و باعث بروز مشکلات بیشتر شوند

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *