آفازی یا زبان پریشی و علت آن
آفازی یک اختلال ارتباطی است که در اثر آسیب به مناطق مغزی که مسئول درک و بیان گفتار است به وجود می آید. آفازی یا زبان پریشی بیشتر در بزرگسالان به ویژه در افرادی که سکته مغزی کرده اند شایع است.
آفازی بر توانایی درک و بیان واژگان تأثیر مخرب می گذارد و تأثیری بر هوش فرد نمی گذارد. افراد مبتلا به آفازی ممکن است مشکلات دیگری مانند دیزارتری، آپراکسی ، آپراکسی گفتار، اختلال در تشدید و مشکلات بلع نیز داشته باشند.
علائم و نشانه های آفازی یا زبان پریشی
جملات گفتاری کوتاه و ناقص
بیان کلمات مبهم و غیر قابل تشخیص
جملات گفتاری بی معنی و نا مفهوم
جایگزینی کلمات یا صداها به جای یکدیگر
نگارش جملات بی معنی
عدم درک گفتار و مکالمات دیگران
انواع آفازی یا زبان پریشی
1- آفازی بیانی
آفازی بیانی که بیشتر به نام آفازی بروکا شناخته می شود. آفازی بیانی در اثر آسیب در مناطق مغزی که مسئول بیان یا استفاده از واژگان هستند اتفاق می افتند. این افراد متوجه صحبت دیگران می شوند اما در بیان خواسته های خود ناتوانند.
2- آفازی ادراکی
در آفازی ادراکی فرد صدای افراد را می شنود ولی نمی تواند مفهوم آن را درک کند. همچنین متون نوشتاری را می بیند اما نمی تواند به آن ها معنا دهد.
3- آفازی انومی
در آفازی آنومی فرد در پیدا کردن اسامی واژگان مشکل دارد.
4- آفازی گلوبال
آفازی گلوبال شدیدترین نوع آفازی است. این حالت پس از سکته مغزی دیده می شود و فرد تمام مشکلات اشاره شده در بالا را نیز دارد.
درمان آفازی یا زبان پریشی چگونه است؟
سن: هرچقدر سن کمتر باشد درمان زودتر جواب می دهد
علت آسیب مغزی
نوع زبان پریشی
محل و وسعت آسیب مغزی
اگر مایلید از گفتار درمانی و گفتار درمانی در خانه استفاده کنید می توانید با متخصصان ما در بهترین گفتار درمانی تهران در تماس باشید: