گفتار-درمانی-کودک

روش های گفتار درمانی در منزل

در این مقاله مطلبی در مورد روش های گفتار درمانی در منزل ارائه شده است.

آیا لکنت زبان درمان پذیر است؟ برای درمان آن چه راهی وجود دارد؟

بله لکنت زبان درمان پذیر است و روش های مؤثری برای درمان وجود دارد که مهمترین آن ها گفتار درمانی در منزل است و توسط کارشناسان این رشته انجام می شود.

با این حال آنچه در درمان لکنت زبان اهمیت دارد این است که والدین بدانند (یا اطرافیان بیمار و خود فرد مبتلا) که درمان های لکنت زبان معمولاً طولانی است و برای تمام سنین (کودکان، نوجوانان و بزرگسالان) کاربرد دارد، به شرط آنکه بپذیریم لکنت زبان هم مثل بسیاری اختلالات دیگر درمان سریع و معجزه آسایی ندارد.

بد نیست بدانید که “چرچیل” نخست وزیر موفق انگلیس و سیاستمدار معروف جهانی و بسیاری از اشخاص معروف و موفق دیگر دچار لکنت بوده اند و خللی در زندگی شان ایجاد نشده، بنابراین والدین در صورت لکنت زبان کودکشان نباید نگران باشند که شاید باعث عدم موفقیت وی در تحصیل و زندگی گردد.

نقش والدین در گفتار درمانی در منزل کودک چیست و اطرافیان فرد مبتلا به لکنت چه باید بکنند؟

٭ در برخورد با فردی که دچار لکنت زبان است (کودک یا بزرگسال فرقی نمی کند) از بیان عباراتی مثل “سعی کن آهسته تر صحبت کنی” “نفس عمیق بکش” و “آرام باش” خودداری کنید در ضمن هرگز جمله فرد دچار لکنت را کامل نکنید. ارتباط چشمی طبیعی را با فرد دچار لکنت حفظ کنید …

٭ در گفتار درمانی در منزل سعی کنید خسته به نظر نرسید، فقط آرام و بطور طبیعی تحمل کنید تا جمله تمام شود.

همواره با او ملایم صحبت کنید، ولی نه خیلی آرام که غیر طبیعی به نظر برسد.

٭ همچنین با رفتار و بیان خود به او نشان دهید که شما گوش می کنید که چه می گوید نه چگونه می گوید.

اگر با او تلفنی صحبت می کنید، به یاد داشته باشید که او در صحبت کردن با تلفن مشکل دارد بنابراین تحمل کنید و اگر گوشی را برداشتید و صدایی نشنیدید قبل از قطع کردن مطمئن شوید که در آن سوی تلفن فردی که دچار لکنت است و سعی می کند صحبت را شروع کند نیست.

شخصی که دچار لکنت است چه باید بکند؟

چند راهکــــار در زمینه گفتار درمانی در منزل  وجود دارد، از جمله اینکــــه:

٭ فردی که دچار لکنت است علاوه بر درمان باید همیشه سعی کند آهسته و آزاد صحبت کند و حروف صدادار را بکشد.

٭ با حرکات شل و سبک لبها از روی کلمات بگذرد.

٭ از جایگزینی کلمات خودداری کند. فرار از برخی کلمات فقط ترس از تلفظ آنها را بیشتر می کند.

٭ در صحبت رو به جلو برود. تکرار کلماتی که بیان شده کمکی نمی کند.

٭ ارتباط چشمی طبیعی را با مخاطب حفظ کند.

٭ گهگاه در صحبت لکنت عمدی ایجاد کند! با قطع و تکرار عمدی می توان احساس کنترل بهتری را بر روی تکلم در لحظه های حساس پیدا کرد.

٭ در جستجوی کارها و مسائلی باشد که موقع لکنت مشکل را بیشتر می کند. هر چه فرد خودش لکنتش را تجزیه و تحلیل کند بهتر می تواند هماهنگی دستگاه تکلم را برقرار کند.

٭ به یاد داشته باشد که هدفش تکلم سلیس تر و بهتر است نه تکلم بی عیب و نقص و ایده آل. حتی کسانی که هیچ لکنتی ندارند گاهی در صحبت کردن دچارمشکل می شوند.

٭ به مخاطب خود بگویند که لکنت دارند و هرگز لکنت خود را پنهان نکنند بلکه با آن مواجه شوند.

٭ اگر موقع صحبت دچار اضطراب و تنش می شوند، آن را طبیعی تلقی کنند و از آن خجالت نکشند، چون عمداً دچار لکنت نشده اند.

٭ زمانهایی که دچار لکنت بیشتر می شوند فراموش کنند و مواقعی را که در صحبت کردن موفق هستند بخاطر بسپارند.

روش‌هـــای گفتار درمانی در منزل

دکتر برائتی روش‌های گفتار درمانی در منزل،ابتدا رفتار درمانی و در درجه بعد گفتار درمانی را عنوان کرد و به ایسنا گفت: با توجه به این که فرد دچار لکنت زبان، به مرور زمان دچار مشکلاتی از قبیل عصبانیت و پرخاشگری، گوشه‌گیری و منزوی شدن، عدم اعتماد به نفس در صحبت کردن و همچنین افت تحصیلی در مدرسه می‌شوند، در جهت درمان ابتدا بایست مشکلات رفتاری و روحی حاصل از این عارضه رفع شود و در درجه بعد به فرد دارای لکنت تمریناتی داده شود تا بتواند شمرده شمرده صحبت کند.

دکتر برائتی از دیگر روش‌های درمانی لکنت زبان را دادن مشاوره به فرد و خانواده وی در راستای افزایش اعتماد به نفس فرد و کاهش لکنت بیان نمود و ‌یادآور شد: استفاده از دستگاه لکنت شکن و تمرینات فرد برای شمردگی در صحبت کردن نیز از روش‌های درمانی مؤثرند.

وی با بیان این که بهترین سن برای درمان لکنت زبان قبل از ۷ سالگی است، به خانواده‌های دارای چنین فرزندانی توصیه کرد: در صورت داشتن کودکی با لکنت زبان، هر چه زودتر در زمینه درمان عارضه وی به پزشک معالج مراجعه کنید، چرا که بعضاً تاخیر در شروع درمان و شدت یافتن فشارهای محیطی می‌تواند منجر به بروز صدمات روحی و جسمی در آینده کودک گردد.

دکتر برائتی در پایان همچنین خانواده‌ها را از دادن تذکر و فشار آوردن به کودک برای صحیح حرف زدن باز داشت و گفت: خانواده‌ها از کمک به فرزند دارای لکنت خویش در گفتن کلمات خودداری نمایند و سعی کنند با تشویق کودک به صحبت کردن در جمع، اعتماد به نفس وی را بالا ببرند.

گزارش یک جلسه گفتار درمانی در منزل که شاید باعث کمک به شما بشود

  1. تمرین حرف “ق”. از وی بخواهید دهانشان را باز کند . زبون بچه رو ته گلوش نگه دارید و ازش بخواهید حرف “ق” رو بیان کند
  2. صدای کلاغ رو با کودک کار کنید. از کودک بخواهید تا قار قار رو با شما تکرار کند.
  3. بیان مورچه رو کار کنید
  4. بیان کلید و اتو رو کار کنید
  5. بیان رنگ قرمز کار کنید
  6. بیان شیر ، کباب و پنیر رو کار کنید
  7. هماهنگی چشم و دست رو با جدا کردن نخود و عدس و لوبیا تمرین کنید
  8.  بیان شلوار جوراب شال رو کار کنید
  9. روی صفتا بیشتر کار کنید به عنوان مثال نگویید ماشینتو بیار به جاش بگید ماشین قرمزتو بیار یا مثلا بگید عروسک کوچیکه رو بده

 

گفتار درمانی در منزل برای تمام اشخاصی که از مشکلات گفتاری رنج می برند استفاده می شود. کلینیک گفتار درمانی یاس ارائه دهنده تمام خدمات گفتار درمانی در منزل می باشد. ما به شما قول می دهیم که در کوتاه ترین زمان و با کمک از متخصصان گفتار درمانی تمام مشکلات گفتاری شما عزیزان را درمان کنیم.

در مراکز و کلینیک های گفتار درمانی معایناتی به صورت دوره ای و طبق زمانبندی خاصی انجام می شود که در جریان این معاینات وضعیت سلامت گفتار کودک بررسی می شود. هر زمانی که متوجه وقفه ای در زبان و گفتار کودکتان شدید می توانید با روش های گفتار درمانی در منزل یا با مراجعه به کلینیک گفتار درمانی از عوارض بعدی آن جلوگیری کنید.

 

 

اگر مایلید از متخصصین گفتار درمانی در بهترین گفتار درمانی تهران و خدمات گفتار درمانی در خانه استفاده کنید می توانید جهت هماهنگی و تعیین وقت قبلی با شماره های تماس زیر تماس بگیرید:

۰۲۱-۲۸۴۲۹۷۷۲

۰۹۱۲۹۳۴۶۰۶۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *