ترس شبانه کودکان

دلائل ترس شبانه کودکان

ترس شبانه کودکان

📝 علل متفاوتي می‌تواند منجر به ترس شبانه در كودكان شود. با این حال یکی از عمده‌ترین دلایل، تخیلات ذهنی کودک به‌خصوص در سنین زیر شش سال است.

 

👽 ممكن است کودک فیلم یا کارتونی‌ببیند که در آن موجودات تخیلی بوده یا اینکه شاهد تماشای صحنه‌هایی بوده که گرچه از نظر ما ترسناک نيست، ولی با توجه به سن و موقعیت کودک، اين تصاوير برایش ترس‌آور بوده و به واسطه تخیلات قوی‌‌اش، به تصاویری که دیده، بال و پر می‌دهد و صحنه ترسناکی در ذهنش نقش می‌بندد.

 

📚 علت دیگر در شکل‌گیری ترس کودک، می‌تواند حرف‌ها و داستان‌هایی باشد که طی روز کودکان برای هم تعریف می‌کنند. البته گاهی هم این بچه‌ها در جمع بزرگسالان، مطالبي را می‌شنوند، مثلا صحبت درباره موجودات افسانه‌ای یا جن یا اتفاقات عجیب و غریبی که برای فردی افتاده است.

 

🔑 ترس‌ و اضطراب‌ کودک می‌تواند به دلیل مسائل دیگری هم باشد که به این شکل نمود پیدا کرده است، مثلا در خانواده‌هایی که والدین اختلافات شدید دارند، یا کودکانی که به تازگی وارد محیط مهدکودک و مدرسه شده‌اند یا در محیط مدرسه توسط کودک قلدري اذیت می‌شوند یا تحت آزار جسمی یا جنسی قرار دارند، ممکن است ترس و اضطرابشان به شکل ترس از تنهایی یا تاریکی تظاهر پیدا کند.

 

🔓به والدینی که دارای چنین فرزندانی هستند، توصیه می شود که در مرحله اول با کودکشان صحبت کنند و بدانند در ذهن او چه می‌گذرد. بعد به او نشان دهند که چیزی برای ترس وجود ندارد. به عنوان مثال اگر فرزندشان از موجودات تخیلی می‌ترسد، چراغ را روشن کنند و همه اطراف خانه را به او نشان دهند. کنارش بمانند به خصوص موقع خواب و این اطمینان خاطر را بدهند که چیزی نیست و مراقبش هستند تا زمانی که به خواب برود. در صورتی هم که لازم باشد چراغ خوابی در اتاق روشن کنند.

 

📌 والدین نباید هیچ‌وقت ترس کودک را مسخره کنند یا دست‌کم بگیرند و بگویند که «اینکه ترس نداره!»، «تو بزرگ شدی این رفتارها چیه» و… در این سنین، ترس کودک طبیعی است و باید این مساله را پذیرفت و با او حس همدلی داشت. در این شرایط بهتر است به کودک بگویید «می‌دونم که احساس ترس می‌کنی، ولی مامان جون اینجا چیزی نیست و برای اینکه مطمئن شی با هم همه جا رو نگاه می‌کنیم»

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *